Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Aktuell information

 

 

 

 

Renovering damernas dusch och omklädningsrum

Tisdagen den 2:e maj kommer vi stänga damernas dusch och omklädningsrum. Detta på grund av samma typ och omfattning av fuktskador som åtgärdats i herrarnas duschrum. Under pågående renovering kommer damernas dusch och omklädningsrum förläggas i andra befintliga omklädningsrum.

- Damer byter om i båda omklädningsrummen på plan 0 (tidigare gymomklädningsrum för dam och herr).

- Damer som endast ska utnyttja gymmet hänvisas till omklädningsrum i arenadelen.

- Alla Herrar byter om i dusch och omklädningsrum på plan 1.

- Kommunala simskolor tilldelas omklädningsrum i arenandelen.

- Damer/Barn som ska delta i simskola byter om i multiomklädningsrummen.

- Som kompensation får våra kvinnliga medlemskunder utnyttja bastun i relaxen följande tider:
Mån 09:00-15:00
Tis: 06:15-15:00
Ons 06:15-20:00
Tors 06:15-15:00
Fre 09:30-15:00


Hänvisningar finns på plats. Känner du dig osäker, rådfråga personal så hjälper vi dig hitta rätt.

Duscha före bad

Om du duschar korrekt innan du badar hjälper du inte bara till att skapa en bättre miljö i vår simhall, du själv utsätts inte heller lika mycket för kloret i vattnet. Kloret reagerar nämligen på smutspartiklar, kosmetiska, deodorant, hudvårdsprodukter mm. Luktar du klor efter badet är det ett tecken på att du var smutsig när du klev ner i bassängvattnet!

Om du duschat med tvål och schampo ordentligt innan badet räcker det med att duscha av sig med enbart vatten efteråt. När kloret doseras i simbassängen är det fritt klor. Det fria kloret angriper bakterier och föroreningar som följer med de badande ner i vattnet. Efterhand som kloret verkar och ”äter upp” all smuts i övergår det från fritt klor till bundet klor. Bundet klor kallas också för kloraminer och är ineffektivt i reningsprocessen.

Det är det bundna kloret som står för den kända ”klorlukten” och det är också det bundna kloret som kan göra att ögonen blir röda och irriterade. Hjälp oss att skapa en bättre miljö för oss alla som vistas i vår simhall, DUSCHA FÖRE BAD!

Rehab

Onsdagar kl 13:00-14:30 erbjuder vi tid för rehab träning i vår höj- och sänkbara terapibassäng. Allmänhet är välkommen att nyttja aktuell tid för träning i varmt vatten och anpassat djup för vuxna (140cm). Tiden 13:00-13:45 är avsatt för endast vuxna.