Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

ÄNTLIGEN är det dags för årets Sommarsimskola! Nytt för i år är att vi simmar utomhus!
Att simma utomhus skiljer sig en hel del från att simma inne. Vattnet är oftast mörkare, kallare och kan bjuda på både vågor och strömmar. Något som man behöver öva på för att bli vattensäker. Få en tryggare sommar vid vattnet är något vi ser fram emot att kunna erbjuda med sommaren

 

Ålder: 6-15 år (födda 2017-2008 OBS måste fyllt 6 år)
Vecka: 27-28 (måndag-torsdag båda veckorna)
Start: 3 juli
Slut: 13 juli
Lektioner: 8 stycken, 50 minuter/lektion
Plats: Skymningen (Vänern, 681 52 Kristinehamn)
Pris: 1360 kr


Frågor? Om ni har några frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss på simkurser@kunskapsporten.nu

Anmälan öppnar 7:e juni klockan 12:00

Grupper & Tider

· Bröstsim 1 - 9:00-9:50.
Förkunskaper som krävs är god vattenvana .

· Bröstsim 2 - 10:00-10:50.
Förkunskaper som krävs är god vattenvana och kunna simma 6-10 meter valfritt simsätt.

· Crawl/Medley - 11:00-11:50.
Förkunskaper som krävs är god vattenvana och kunna simma mellan 10-25 meter valfritt simsätt. Du ska även kunna crawla minst 6 meter med huvudet ned i vattnet.

Information

Du som vuxen ansvarar för ditt barn innan och efter simskolan. Detta för att vi som simlärare ska kunna förbereda och göra oss redo på bästa sätt. För att fånga barnens uppmärksamhet och ge dem bästa möjliga utvecklingen så ser vi gärna att ni vuxna håller er undan. Passa på att ta en promenad och njut av stunden. Varje lektion är vi två simlärare.

När simskolan startar så ska barnen vara ombytta till badkläder samt ha överdragskläder över. Vi rekommenderar även idrottsskor till uppvärmningen.

Vi startar med 10-15 minuter uppvärmning med övningar som hjälper deras utveckling och för att få upp värmen innan vi går i vattnet. Omklädningsrum finns på plats. Har barnen långt hår så sätt gärna upp det innan lektionen startar.

Vi samlas vid flaggorna på stranden och en handduk eller badrock kan vara bra att ta med till samlingen.

Sista tillfället bjuder vi in till uppvisning! Ta med nära och kära för att titta vad vi lärt oss. Vi avslutar med fika, simmärke och diplom.

Har dina barn några allergier eller något annat vi skulle behöva ta del av? Kontakta oss på simkurser@kunskapsporten.nu så vi kan hjälpa ditt barn på bästa sätt!

Bra att veta

Vad ingår?
· Badmössa (före värme och att synas)
· Fika (sista tillfället)
· Ett simmärke och diplom
· Försäkring
· Bad, båt och vädervett


Ta med:
· 2 handdukar alternativ en badrock (en vi kan använda under simskolan och en efteråt)
· Badkläder · Simglasögon
· Våtdräkt om man vill och har (inget måste)
· Kläder för uppvärmning samt skor
· Kläder efter väder, gärna varma och lösa kläder som är lätt att få på sig efter simskolan. Även om det är varmt ute så kan det vara skönt då vi lätt blir kalla efter en stunds badande och när vi ansträngt oss under simlektionen.
· Varm dryck kan rekommenderas att dricka efteråt för den som fryser.