Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

 

 

 

 

 

 

Uppstart NybörjarcrawlNybörjarcrawl
Dag/Tid: Tisdag 18:00-19:00
Tillfällen: 8st
Pris: 1229kr
Instruktör: Andreas Millberg
Start: V11
Uppehåll: V15 

Vuxencrawl

 

 

Crawl är det snabbaste simsättet man kan lära sig. Det är också det effektivaste simsättet att ta sig fram i vattnet då det brukar minst energi. Sannabadet erbjuder kurser i crawl, både för nybörjare och för erfarna simmare, där vi fokuserar på att lära ut grunderna, men också att finslipa teknikerna så er simning blir så effektiv som möjligt.


Genom kursernas gång använder vi oss av bland annat filmning, tidtagning och en undervattensspegel samt även landövningar och andra redskap för att hjälpa er vidare till en skonsam och effektiv simning.

 

 

 

Våra grupperNovis

Denna kurs är första steget mot att lära sig simsättet crawl. Här går vi igenom grundläggande teknik. För att du ska få ut så mycket som möjligt att kursen så bör du ha god vattenvana och kunna simma 200m (valfritt simsätt). 

_____________________________________________________________________________________________

Nivå 1-2

Det naturliga steget efter Noviskursen.

I denna kurs bygger vi vidare på tekniken man lär sig i Noviskursen för att vidare utveckla er simning. För att få en plats i denna grupp skall man klara av att simma mellan 25-50 meter crawl (utan att stanna). Vi rekommenderar att man har införskaffat sig simfötter.

Kursen kommer att anpassas efter deltagarnas kunskapsnivå.

____________________________________________________________________________________________

Nivå 3

I denna kurs fokuserar vi på att finslipa de små detaljerna i er simning.
Här kommer man få lära sig de olika farterna inom simning och då även vikten av styrka i vattnet. Det kommer även introduceras lite teknik i ryggsim, fjärilsim och bröstsim men även Open Water tips. Kravet för denna kurs är att man kan simma 200-300 meter crawl (utan att stanna). Vi rekommenderar att man har införskaffat sig en Tempo Trainer och ett par handpaddlar till denna kurs. Även en snorkel om man inte har det sen tidigare.

Måndagar ligger fokus lite mer på öppetvattensimning.

___________________________________________________________________________________________

Race/Open Water 1

En kurs för de som har en god teknik inom crawl och som vill utöka sina kunskaper inom både Open Water teknik men också bygga vidare på grundtekniken. Eventuellt även testa/fortsätta tävla inom simning. I den här kursen använder vi oss av en Tempo Trainer och andra redskap. För att få en plats i denna kurs måste man klara av simprovet här nedanför.

* Vi vill tydliggöra vikten av att man har en god teknik inom crawl när man anmäler sig till denna grupp. Utan en god teknik blir kursens innehåll väldigt svårt för deltagaren.

”Man kan simma snabbt med sin styrka, men man kommer alltid längst med en god teknik”
____________________________________________________________________________________________

Race/Open Water 2

En kurs för de som har en väl utvecklad teknik inom crawl och som vill utöka sina kunskaper med mer Open Water teknik och eventuellt även testa/fortsätta att tävla inom simning. I den här kursen använder vi oss av en Tempo Trainer och andra redskap. För att få en plats i denna kurs måste man klara av simprovet här nedanför.

* Vi vill tydliggöra vikten av att man har en väl utvecklad teknik inom crawl när man anmäler sig till denna grupp. Utan en god teknik blir kursens innehåll väldigt svårt för deltagaren.

”Man kan simma snabbt med sin styrka, men man kommer alltid längst med en god teknik”

____________________________________________________________________________________________