Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

 

 

 

 

 

 

Vuxencrawl

 

 

Crawl är det snabbaste simsättet man kan lära sig. Det är också det effektivaste simsättet att ta sig fram i vattnet då det brukar minst energi. Vi erbjuder kurser i crawl, både för nybörjare och för erfarna simmare, där vi fokuserar på att lära ut grunderna, men också att finslipa teknikerna så er simning blir så effektiv som möjligt.


Genom kursernas gång använder vi oss av bland annat filmning, tidtagning och en undervattensspegel samt även landövningar och andra redskap för att hjälpa er vidare till en skonsam och effektiv simning.

Våra grupper

 

 


Nybörjare

Upplever du att luften tar slut efter ca 10 meter crawl? Då är denna kurs perfekt för dig! Här lär du dig grundläggande teknik för effektiv simning. Du kommer bygga del för del till ett effektivt simtag.
För att du ska få ut så mycket som möjligt att kursen så bör du ha god vattenvana och kunna simma 200m (valfritt simsätt). 

________________________________________________________________________________________________


Nivå 1

Det naturliga steget efter Nybörjarkursen.

I denna kurs bygger vi vidare på tekniken man lär sig i Nybörjarkursen för att vidare utveckla din simning. För att få en plats i denna grupp skall man klara av att simma mellan 25-50 meter crawl (utan att stanna). Vi rekommenderar att man har införskaffat sig simfötter.

Kursen kommer att anpassas efter deltagarnas kunskapsnivå.________________________________________________________________________________________________


Nivå 2-3

I denna kurs fokuserar vi på bra teknik utifrån varje person. Vi testar olika farter och hjälper dig att kunna simma längre distanser. Det kommer även introduceras lite teknik i ryggsim, fjärilsim och bröstsim men även tips kring öppet vatten-simning. Kravet för denna kurs är att man kan simma 100-200 meter crawl (utan att stanna). Vi rekommenderar att man har införskaffat sig en Tempo Trainer och ett par handpaddlar till denna kurs. Även en snorkel, simfötter och dolme om man inte har det sendan tidigare.

 

________________________________________________________________________________________________

Nivå 3

I denna kurs fokuserar vi på bra teknik utifrån varje person. Vi blandar olika farter och har lite extra fokus på öppet vatten-simning. Vi hjälper dig att hitta en fart som du kan hålla under en längre distans. Det kommer även introduceras lite teknik i ryggsim, fjärilsim och bröstsim. Kravet för denna kurs är att man kan simma 200-300 meter crawl (utan att stanna). Vi rekommenderar att man har införskaffat sig en Tempo Trainer och ett par handpaddlar till denna kurs. Även en snorkel, simfötter och dolme om man inte har det sedan tidigare.

 

________________________________________________________________________________________________

Race/Open Water 1

En kurs för de som har en god teknik inom crawl och som vill utöka sina kunskaper inom både Open Water teknik men också bygga vidare på grundtekniken. Eventuellt även testa/fortsätta tävla inom simning. I den här kursen använder vi oss av en Tempo Trainer och andra redskap. För att få en plats i denna kurs måste man klara av simprovet här nedanför.

* Vi vill tydliggöra vikten av att man har en god teknik inom crawl när man anmäler sig till denna grupp. Utan en god teknik blir kursens innehåll väldigt svårt för deltagaren.

”Man kan simma snabbt med sin styrka, men man kommer alltid längst med en god teknik”
________________________________________________________________________________________________

Race/Open Water 2

En kurs för de som har en väl utvecklad teknik inom crawl och som vill utöka sina kunskaper med mer Open Water teknik och eventuellt även testa/fortsätta att tävla inom simning. I den här kursen använder vi oss av en Tempo Trainer och andra redskap så som dolme, paddlar, simfötter, snorkel mm. 


* Vi vill tydliggöra vikten av att man har en väl utvecklad teknik inom crawl när man anmäler sig till denna grupp. Utan en god teknik blir kursens innehåll väldigt svårt för deltagaren.

”Man kan simma snabbt med sin styrka, men man kommer alltid längst med en god teknik”

________________________________________________________________________________________________

AvbokningsreglerDetta gäller för alla våra kurser

- Om avbokning sker minst en vecka innan kursstart återbetalas 50% av kursavgiften.
- Om avbokning sker minst en vecka innan kursstart med läkarintyg återbetalas 100% av kursavgiften.
- Om avbokning sker mindre än en vecka innan kursstart med läkarintyg återbetalas 50% av kursavgiften.
- Om avbokning sker mindre än en vecka innan kursstart utan läkarintyg sker ingen återbetalning.
- Om avbokning sker efter kursstart sker ingen återbetalning.